Presunúť na hlavný obsah

Skúter budúcnosti: BMW Concept C

Feminity

Divízia BMW Motorrad rozširuje svoje aktuálne motocyklové dobrodružstvo o novú kapitolu - veľký skúter. Tento nový produktový segment najprv prinesie premiéru dvoch inovatívnych koncepcií skútrov. Pestré charakteristiky novej koncepcie oslovia širokú cieľovú skupinu.

Štúdiou Concept C sa BMW Motorrad opäť raz vydáva na novú cestu, na ktorej prezentuje fascinujúcu víziu mobility pre budúcnosť. Písmeno C pochádza z anglického výrazu „commuter“, čo znamená „dochádzajúci“. Tento športový veľký skúter prémiového segmentu je atraktívnou alternatívou pre rozvoj veľkomestskej dopravy budúcnosti.

Táto štúdia prináša podstatne viac, než len samotný pokus prezentovať veľký skúter pre najnáročnejších. Dizajnéri a konštruktéri BMW Motorrad sa sústredili predovšetkým na emotívny komponent ako nadstavbu k špičkovej technickej funkčnosti a kvalite, čo má priniesť vzrušujúce zážitky od prvého okamihu.

Concept C je víziou veľkého skútra, ktorý okamžite identifikujete ako člena rodiny BMW Motorrad. Okrem iného prezentuje aj takzvanú „delenú tvár“ („split face“), vizuálnu tripartitu dynamických reakcií, vyplývajúcu zo siluety od prednej časti a predného blatníka ďalej. Nájdete tu aj dvojito naklonený predný spojler v štýle športových modelov BMW Motorrad, ako je napríklad S 1000 RR.

Na rozdiel do základnej siluety v tvare písmena L, typickej pre doterajšie veľké skútre a ich prevažujúco vertikálne línie, sa Concept C uberá novou, športovejšou a dynamickejšou cestou. Línie, tiahnuce sa k zadnej časti vozidla, podčiarkujú mimoriadne športový jazdný charakter. Vysoká zadná sekcia zdôrazňuje ľahkosť a agilitu výkonného dvojvalcového motora štúdie Concept C. Športovosť sa odzrkadľuje aj v dynamicky strihnutom veternom štíte v štýle krídlovky. Funkčnosť vyjadrujú štýlové dizajnové prvky ako napríklad hliníkový vzhľad spodných ochranných krytov, prevzatý z modelov BMW GS.

Tmavá chrómovaná úprava komponentov zavesenia kolies a rámu vytvára vzrušujúci štylistický vzťah s hliníkovými, chrómovými a modro lakovanými dielmi karosérie. Navyše, sekcie s povrchovou úpravou čierny satén predstavujú vysoký kontrast, zdôrazňujúci centrálnu časť skútra. Túto vysoko technickú a kvalitnú eleganciu podporujú aj starostlivo vypracované detaily, napríklad kryt palivovej nádrže, pripomínajúci dizajn lietadiel, alebo krátka športová koncovka výfuku. Vizionársky vzhľad dodávajú štúdii Concept C aj pneumatiky s modrými bočnicami a behúňmi.