Presunúť na hlavný obsah

Brad Pitt: Bezdomovec aj metrosexuál

Feminity

Z amerického herca Brada Pitta ide do kolien väčšina ženskej populácie. No vďaka mnohým jeho tváram a všakovakému imidžu sa na neho neupierajú len oči žien, ale aj mužov, ktorí sa sexsymbolom nechajú radi inšpirovať. Za dvadsať rokov, čo sa objavuje na striebornom plátne, prešiel mnohými zmenami. A často krát za nimi stáli jeho „ženy“.

Rebelské roky s Juliette Lewis. S americkou herečkou a dnes už aj speváčkou Juliette sa dal Brad dokopy v roku 1990 počas nakrúcania spoločného filmu Too Young to Die? a ťahali to spolu tri roky. Mal dvadsaťšesť a po boku mladú šestnástku, dlhé rozpustené vlasy a vlajúcu košeľu. Začiatok deväťdesiatych rokov móde príliš neprial a Brad mal od dnešného poloboha ďaleko. Fotografie mnohých celebrít z tohto obdobia ho v tom však nenechávajú samého. Nie je jediným príkladom človeka, ktorý dnes vyzerá lepšie, ako pred dvadsiatimi rokmi.

Blonďavé obdobie s Gwyneth Paltrow
Opäť to bola láska na pľaci, tentokrát pri nakrúcaní filmu Sedem v roku 1995. O dva roky nato sa pár zasnúbil a musela to byť veľká láska, keď Gwyneth prehlásila, že kariéru odloží bokom, aby sa mohla venovať rodine. Svadba ani spoločná rodina sa síce nekonali, ale niečo spoločné  predsa len mali. Istý čas nosili navlas na rovnaký účes. Gwyneth to seklo a i keď Brad vyzeral „kapánek“ metrosexuálne a umelo, pozeralo sa na neho dobre. Bez ohľadu na to, či sa s Gwyneth prechádzal ruka v ruke vo vygajdaných pletených svetroch alebo nahodil čierne kožené sako.

Dokonalé časy s Jennifer Aniston
V roku 1998 Brad opustil Gwyneth a začal sa tajne stretávať s ďalšou herečkou Jennifer Aniston, k čomu sa obaja priznali až po ročnom vzťahu. Po vyše dvoch rokoch randenia sa v Malibu zobrali a nasunutím prstienkov dostal hollywoodsky svet najkrajší manželský pár posledných rokov. Pri Jennifer vyčerpal Brad asi všetky podoby, ktoré sa dali. Chodil schovaný v strapatej brade ako homelesák, uhladený a sladký ako Ken, kvôli roli Achilla vo filme Trója zapustil dlhé vlasy. A že mu tie zlatavé pramene sekli... S Jennifer boli učebnicovými príkladmi, elegancie, krásy a najmä zaľúbenosti. Tej „nechutnej“ dokonalosti spravila škrt cez rozpočet Mrs. Jolie.
 
Angelina Jolie... Posledná?
Stretli sa, netradične, pri natáčaní filmu Mr. And Mrs. Smith v 2005. Genézu ich vzťahu dnes pozná každý. Po piatich rokoch spoločného života je Brad obklopený početnou rodinou, a tak sa okrem filmových rolí venuje tej najväčšej, role tatka. Jeho šatník preto tvorí oblečenie, ktoré spĺňa najmä jednu požiadavku – pohodlie. Chodiť v obleku ovešaný šiestimi deťmi po ihriskách je značne nepraktické. Popri džínsach a vyťahanom tričku sa v tomto vzťahu naplno rozvil aj jeho umelecký vkus, kedy na seba naťahuje všetko od klobúkov, šálov, pletených čiapok až po klasické „rádiovky“. Koketoval aj s podivnou sivou briadkou, tú však, na radosť mnohých z nás, opäť zhodil.

Brad Pitt má vkus, fantáziu, odvahu a vyzerá dobre prakticky vo všetkom (až na tú bradu). Radi si preto počkáme, akú zmenu prinesie jeho nasledujúci film alebo herečka v ňom.