Presunúť na hlavný obsah

Orange Fashion: Luxusná módna prehliadka pred Plesom v opere

Feminity

Exkluzívna módna prehliadka Orange Fashion je každoročne predzvesťou najprestížnejšieho Plesu v opere, ktorý otvára sezónu. V zaujímavých priestoroch bratislavského Palugyayovho paláca svoje inšpirácie na naschádzajúcu sezónu predstavilo päť slovenských módnych návrhárov spolu s hosťom z Česka Jakubom Polankom. Atmosféru luxusného večera, ktorý sa niesol v znamení 11. ročníka Plesu v opere, nájdete vo FEMINITY fotogalérii.

Slovenskí návrhári Martin Hrča, Michaela Ľuptáková, Mária Štraneková, Boris Hanečka, Hana Převrátilová a ich český kolega Jakub Polanka počas večera predviedli svoje plesové modely, ktoré vynikali nielen zaujímavými strihmi, ale najmä netradičným spracovaním. Ako nám v rozhovoroch prezradili, modely, ktoré pozvaní hostia počas prehliadky videli boli naozaj určené skôr na móla ako na skutočný ples. Ukázali však, akým smerom sa bude tohtoročná plesová móda uberať.

Okrem modeliek sa na netradičnom móle predviedla aj šestica známych žien - Mirka Partlová, Mária Čírová, Adela Banášová, Zuzana Smatanová, Vera Wisterová a Aňa Geislerová, ktoré boli múzami návrhárov. Svoju úlohu zvládli na výbornú, hoci predvádzanie modelov nepatrí práve medzi ich každodenné aktivity.

Úvod prehliadky patril nočnému svetu a snom v podaní Martina Hrču, ktorú vystriedala Michaela Ľuptáková s kolekciou inšpirovanou šatami z rozprávky, v ktorej boli šaty ako ranné zore, slnko či polnoc.  Naopak kvetinami, špeciálne orchideami, sa nechala uniesť Mária Štraneková. Extravagancia spolu s military lookom bola doménou návrhárskej klasiky Borisa Hanečku.

V podobnom duchu sa niesla aj kolekcia jeho kolegyne Hany Převrátilovej, ktorá má s Hanečkom spoločný ateliér. Ako prezradila pre FEMINITY, po prvýkrát využila na prípravu tím ľudí a tak musela ich prácu neustále kontrolovať, na čo dovtedy nebola zvyknutá.

Záver prehliadky patril čestnému hosťovi – českému dizajnérovi Jakubovi Polankovi, ktorý sa po prehliadke vracia späť do Paríža, kde pôsobí. Jeho ikonou bola herečka Aňa Geislerová, ktorá na móle predviedla pre mnohých netradičný model – bielu pánsku košeľu doplnenú luxusnou dlhou sukňou. Ako prezradil Polanka, luxus šiat nespočíva v ich lesku či trblietavosti, ale to, aby boli maximálne pohodlné a ich majiteľka sa v nich dobre cítila.
 
Prehliadka Orange Fashion, ale i samotný Ples v opere má aj charitatívny rozmer, na tomto podujatí zástupcovia hlavného partnera vyhlásili už druhý ročník zbierky, ktorá ponúka hosťom plesu možnosť podporiť sprístupňovanie kultúry a umenia telesne a sociálne znevýhodneným spoluobčanom. Zbierku odštartovala ambasádorka projektu Zdena Studenková.