Presunúť na hlavný obsah

Nora Mojsejová: Luxusná kolekcia po prvýkrát v Bratislave

Feminity

V duchu večerných a koktailových šiat sa niesla prvá módna prehliadka v Bratislave značky Nora Mojsejová Fashion, ktorú založila košická podnikateľka. Ako sama hovorí, výber 30 šiat bol robený tak, aby si mohla vybrať každá žena a na každý z nich využila inú látku. Rovnako to bolo aj s modelkami, každá z nich predstavila jeden model. Aká je luxusná módna kolekcia podľa Nory Mojsejovej vám prezradí FEMINITY.

„Neznášam, keď sa robí prehliadka tak, že z jednej látky urobia aj päť modelov,“ prezradila na úvod rozhovoru Nora Mojsejová. Práve preto si pri výbere na svoj bratislavský debut  dala naozaj záležať. Ako sama hovorí cíti sa skôr byť obchodníčkou ako návrhárkou, no aj napriek tomu ju navrhovanie nových modelov mimoriadne baví a napĺňa.

Modely si Nora Mojsejová navrhuje sama, všetko však konzultuje so svojou strihačkou, pretože práve strih je to najdôležitejšie. Nápady prichádzajú väčšinou ráno, pretože vtedy sa jej najlepšie pracuje. Zatiaľ čo ju donedávna k tomu, aby odišla ráno do firmy „motivoval“ Braňo Mojsej, teraz je to dvojica susedových kohútov. „Voľakedy som sa ráno zobudila, pozrela na Mojseja a išla som pracovať. Teraz mi tie kohúty už od piatej kikiríkajú, takže idem radšej robiť. Ale zas toho viac stihnem,“ hovorí s úsmevom.

Nielen pri tejto prehliadke, kde modely vznikali približne tri mesiace, ale pri aj v ostatných veciach vo svojom butiku, kladie dôraz na prvotriednu a špičkovú kvalitu. „Dávam si záležať na kvalite, nielen čo sa týka látok, ale i nití a strojov. V Bratislave boli predvedené modely, ktoré boli ušité z látok od Armani, Dolce & Gabbana,“ prezradila. No aj napriek tomu sú všetky jej modely cenovo dostupné pre všetky kategórie. Rovnako je to aj s veľkosťami. Nora Mojsejová vo svojej kolekcii ponúka širokú škálu veľkostí, aby vyhovela všetkým ženám, ktoré chcú vyzerať dobre.
 
Keď už sme pri cenách, z 30 predvedených modelov boli najdrahšie šaty za 10 tisíc eur, ktorých cenu zvýšili zlaté doplnky priamo z Dubaja. No ostatné šaty sa pohybovali v sumách od 500 do 2 000 eur. „Povedala som si, že nebudem šiť „handry“, takže na kvalitu kladiem veľký dôraz, ale zároveň chcem predávať,“ nezaprie v sebe obchodníčku.

Na Slovensku nie je bežným javom, že by mala každá modelka na móle na sebe len jedny šaty, no ako hovorí Nora Mojsejová, je vo svete je to normálne. „Tak by sa to malo robiť, aby každej modelke ten model aj naozaj sadol,“ konštatuje. Dievčatá na večer vyberala sama spolu s tímom ľudí. No mala na ne naozaj špecifické požiadavky. „Dievčatá museli byť všetky vysoké, pretože to k večerným šatám patrí, nesmeli byť ´vysušené´, ale ani tučné...,“ prezradila.

Všetky predvádzané modely určené na slávnostné večerné príležitosti sú samozrejme predajné, ako však prezradila Mojsejová, polovica z nich sa už predala. „Zvyšok predám určite v Košiciach, to viem, tam som doma,“ hovorí. No onedlho sa jej modely objavia aj v Bratislave či v Prahe, kde plánuje predávať svoju kolekciu.

Ako to na prehliadke vyzeralo si môžete pozrieť vo FEMINITY fotogalérii.