Presunúť na hlavný obsah

Krevetový šalát

Recepty

Ani nečakaná návšteva vás nemusí zaskočiť, ak poznáte tento vynikajúci recept na krevetový šalát od šéfkuchára Jaroslava Žídeka z Erdödyho paláca. Hostí prekvapíte delikátnou chuťou a svojou šikovnosťou.

Ingrediencie

500 g kreviet, 250 g bielej Activie, 1 jarnú cibuľku, 1 zväzok kôpru, tabasko, ½ citrónu na ochutenie, soľ, biele korenie, toastový chlieb

Postup
Krevety zmiešame s Activiou, ktorú sme predtým nechali asi hodinu odkvapkať cez čistú utierku. Dochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a nakoniec pridáme posekanú mladú cibuľku a kôpor. Necháme asi 20 minút odležať v chladničke a podávame s chrumkavým toastovým chlebom.