Presunúť na hlavný obsah

LOSOS S KÔPROM

Recepty

Pochutnajte si na výbornom varenom lososovi s kôprovým dressingom. Recept Jaroslava Žídeka, šéfkuchára Erdödyho paláca, vám zaručene vyčarí úsmev na tvári. Príjemné a lákavé spojenie chutí spolu s atraktívnym vzhľadom opantajú vaše zmysly.

Ingrediencie

800 g lososa, ½ malého zeleru, 1 malý petržlen, 1 malú cibuľu, 3 guľôčky celého bieleho korenia, 2 bobkové listy, šťavu z 1 citróna, 1 ½ l vody, 1 lyžicu soli. Na dressing: 300 ml bielej Activie, 1 zväzok čerstvého kôpru, ½ citróna  na ochutenie, soľ, biele korenie.

Postup
Najprv si pripravíme tzv. court bouillon (bujón) na pošírovanie (pozvoľné varenie na miernom ohni). Všetky ingrediencie dáme do hrnca a varíme asi 30 minút. Potom bujón scedíme do druhého hrnca a ešte do horúceho vložíme očistenú rybu a varíme asi 15 minút. Activiu dáme do misky a ochutíme soľou a bielym korením, citrónovou šťavou a nasekaným kôprom. Necháme 20 minút odležať a podávame s teplým lososom.