LOSOS S KÔPROM
Pochutnajte si na výbornom varenom lososovi s kôprovým dressingom. Recept Jaroslava Žídeka, šéfkuchára Erdödyho paláca, vám zaručene vyčarí úsmev na tvári. Príjemné a lákavé spojenie chutí spolu s atraktívnym vzhľadom opantajú vaše zmysly.
Ingrediencie
Postup
Najprv si pripravíme tzv. court bouillon (bujón) na pošírovanie (pozvoľné varenie na miernom ohni). Všetky ingrediencie dáme do hrnca a varíme asi 30 minút. Potom bujón scedíme do druhého hrnca a ešte do horúceho vložíme očistenú rybu a varíme asi 15 minút. Activiu dáme do misky a ochutíme soľou a bielym korením, citrónovou šťavou a nasekaným kôprom. Necháme 20 minút odležať a podávame s teplým lososom.