Presunúť na hlavný obsah

LIEČIVÁ KAPUSTA

Recepty

Je škoda, že liečivé účinky kapusty nevyužívajú milovníci jedla naplno. Mnohé štúdie totiž poukázali na súvislosť medzi konzumáciou tejto plodiny a zníženým výskytom rakoviny, najmä hrubého čreva. Odborníci sa zhodujú na tom, že kapustová šťava podporuje hojenie žalúdkového vredu a zabraňuje vzniku rakoviny žalúdka. Táto zelenina je nielen zdravá, ale dá sa z nej pripraviť aj veľmi výživný a dokonca efektný pokrm. Pestrofarebný liečivý kapustový šalát z knihy ZázračnépH vydavateľstva Noxi je toho dôkazom.

Ingrediencie na 4 porcie:

2 šálky červenej kapusty, nakrájanej natenko
2 šálky zelenej kapusty, nakrájanej natenko
1 mrkva, postrúhaná
1 červená paprika
1 žltá paprika
1 zelená paprika
1 oranžová paprika
4 polievkové lyžice nakrájanej mladej cibuľky
4 polievkové lyžice posekaného petržlenu
½ šálky citrónovej šťavy
3 polievkové lyžice vody
1 polievková lyžica oleja / extra panenského olivového alebo ľanového/
1-2 čajové lyžičky sušených červených čili papričiek
trocha náhrady sójovej omáčky

Postup:
Zeleninu nakrájajte na drobné kúsky. Dobre premiešajte a podávajte najskôr o pol hodinu, keď jednotlivé chute splynú.