Presunúť na hlavný obsah

VYCHUTNAJTE SI VIANOČNÝ ČAS V BUDDHA BARE

Lifestyle

Chcete prežiť tohtoročné Vianoce naozaj v pohodovom duchu? Ušetrite si stres z prípravy štedrovečernej hostiny a starosti prenechajte kulinárskym odborníkom. Chef de Cuisine pražského Buddha-Bar Hotela v Prahe, Tomáš Stehlík, pripravil výnimočné Vianočné menu. Alebo si radšej vychutnáte silvestrovský kokteil delikates a vkročíte do nového roka v skvelej atmosfére?

Vianočné menu v restaurant-lounge-bare Siddharta Café vás očarí nevšednou kombináciou zaujímavých chutí. Ponúkne vám hneď niekoľko pokrmov tradičnej vianočnej českej kuchyne zato v úprave, ktorá je veľmi originálna a lákavá. Slávnostnú atmosféru skvelo naladí už niektoré z predjedál. Naplno v duchu tradícií si pochutnáte na hríbovom kubovi so šalátom z nakladanej zeleniny a tekvicového oleja. Milovníkov rýb zase nadchne tartar z lososa ,,Label Rouge´´ s prepeličím vajíčkom a lososovým ,,Keta´´ kaviárom. Pochutnáte si aj na výnimočnej polievke zo sušených sliviek a hríbikov. Pri výbere hlavných jedál šéfkuchár nezabudol ani na priaznivcov rýb, hydinového alebo bravčového mäsa. Možno si vychutnať   kačacie stehno či prsiach s restovanými hríbmi a palacinkami z kyslej kapusty. Veľkou lahôdkou určite budú i slimáky po burgundsky, zapečení s bylinkovým maslom. Nakoniec nezostáva nič iné len skvelé menu korunovať dezertom v podobe vianočnej štôlne s vyšľahanou smotanou a hrozienkovým chuttney alebo becherovkovým vzduchom. Vianočné menu v Siddharta Café je ponúkané v 2 aj 3-chodovej úprave za 490,- alebo 650,- Kč.   Pokiaľ chcete v spoločnosti tých najvybranejších lahôdok stráviť posledný deň v roku, je tou pravou voľbou pre vás Silvestrovské menu. Na viac máte hneď dve voľby, kde Silvestrovské hodovanie strávite. Špeciálne menu je totiž pripravené ako v Siddharta Café, tak v Buddha-Bare. Silvestrovské menu v Siddharta Café je v cene 2 100.-Kč a ponúkne výber ozajstných delikates. Tešiť sa môžete napríklad na tartar z mušlí sv. Jakuba a paradajkovou esenciou alebo teľacie líčka a vyprážaný teľací týmus servírovaný na opečenej kukuričnej polene. Ako hlavný chod vás oslní pečený srnčí chrbát v brioškovom ceste s bylinkovým duxelles, podávaný s glazovanou mini červenou repou a reďkovkou… Buddha-Bar restaurant vás na Silvestra nadchne špeciálnym 5-chodovým menu za 3 900,-Kč, ktoré predstavuje sofistikovanú kombináciu excelentnej kuchyne v modernom ázijskom štýle. Vôňu diaľok evokujú predjedlá ako vyprážané won-ton taštičky, plnené kačacími Foie gras, podávané s pikantnou čokoládovou omáčkou Xocopili alebo hamachi utsukuri s fenyklovým šalátom. Nasledovať bude nemenej lahodný hlavný chod, vybrať si môžete morského ďasa alebo teľacie. Harmóniu chutí perfektne dotvorí dezert - ,,Mille feuille´´´z bielej čokolády s limetkovou penou plávajúc na malinovom coulis.  Užite si jedinečnú atmosféru tohto miesta, ochutnajte skvelé jedlá a vykročte v tomto štýlovom prostredí tou správnou nohou do nového roka 2010.