JOËL ROBUCHON MÁ 25 MICHELINOVÝCH HVIEZD
Joël Robuchon, rodák z francúzskeho Poitiers, sa od začiatku svojej kuchárskej kariéry šplhal vysoko. Prvá reštaurácia, ktorú si v Paríži otvoril, bola v roku 1994 ocenená ako najlepšia reštaurácia na svete podľa prominentného časopisu Herald Tribune. Šéfkuchár zbiera vo svojich reštauráciách po celom svete jednu Michelinovu hviezdu za druhou, dnes ich má už 25 a celebrity nechodia jesť inde, než práve k nemu.
Dnes svetoznámy kuchár s tou najlepšou povesťou začínal v šesťdesiatych rokoch ako kuchársky učeň. Cestu kuchárskej slávy si vyšlapal postupne, prvé ocenenia za svoje kuchárske umenie a prácu začal žať až o dvadsať rokov neskôr. Dnes 65-ročný Robuchon študoval na Mauléon-sur-Sérvre´s Séminar, pôsobil ako prezident kuchárskej sekcie najlepšej francúzskej remeselníckej spoločnosti Concours des Meilleurs Ouvriers de France. V súčasnosti dohliada na chod reštaurácií na siedmych miestach sveta a najcennejšie ocenenie vo svete gastronómie, známe Michelinove hviezdy, zbiera neustále. Tri prevádzky spájajúce sa s menom Joël Robuchon sú situované v Paríži, každá z nich ponúka luxusné prostredie a delikátne pochutiny, ktorých základom je čerstvosť, lahodná chuť a okulahodiace servírovanie. La Table de Joël Robuchon v Paríži je ocenená dvoma Michelinovými hviezdami a nachádza sa medzi päťdesiatkou najlepších reštaurácií sveta. Reštaurácia L´Atelier, ktorá je koncipovaná ako sedenie okolo baru, kde môžu hostia sledovať samotnú prípravu ich obeda či večere, bola vyhlásená za najlepšiu reštauráciu sveta, La Cave je zas o zážitkoch zo sveta vína a kvalitného gurmánstva. Mix pôžitku a minimalizmu vytvoril základ pre reštauráciu L´Atelier v srdci New Yorku, navrhnutá za pomoci legendárneho architekta LM. Pei a známeho francúzskeho interiérového dizajnéra Pierre-Yves Rochona. V Tokiu je pod značkou Joël Robuchon otvorených hneď niekoľko prevádzok, od reštaurácie v luxusnom modernom štýle, cez bar, kaviareň až po butik, kde dostať tie najlepšie produkty francúzskej kuchyne. V čínskom Macau vytvoril galériu s tými najlepšími chodmi, koncept otáčacieho baru vytvoril Joël Robuchon aj v meste hriechu v Las Vegas, kde stojí aj jeho súkromné sídlo. Interiér je v štýle parížskeho art-deca, celá stavba plná francúzskeho štýlu v architektonickom a dizajnérskom duchu Pierra Yves Rochona a delikátna kuchyňa núkajúca výnimočné chody v spojení s chuťou výnimočných vín. Meno Joël Robuchon sa spája aj s reštauráciami v Hong Kongu a v Londýne, kde sa nachádza okrem typického kruhového sedenia aj predaj francúzskych delikates či výnimočný koncept francúzskej kuchyne, do ktorej hostia priamo od svojich stolov vidia.