Vychutnajte si Ballantine's finest počas zimných večerov
Mojitom už nikoho neohúrite, prekvapte teda priateľov či priateľky miešanými nápojmi z whisky! Zopár tipov vám pomôže zahviezdiť s nimi pri každej príležitosti.
WHISKY S ĽADOM – NESTARNÚCA KLASIKA
Tento osviežujúci nápoj servírujte zásadne v špeciálnom pohári na whisky – tumbleri. Najprv doň vložte dve-tri kocky ľadu, potom nalejte zlatistý mok zhruba do polovice. Alternatívou môže byť riedenie whisky troškou vody, ktorá potlačí chuť alkoholu a dovolí rozvinúť sa množstvu jemných odtienkov chuti. Jej množstvo závisí od osobnej preferencie, musí to však byť bezbublinková stolová voda a nie voda z vodovodu plná chlóru!
BOUNTY – SLADKÉ DOBRODRUŽSTVO
Na dámskej jazde či po dobrej večeri by nemalo chýbať niečo lahodné. Netradičné, no pritom opojné spojenie drsných škótskych námorníkov s horúcimi plážami Karibiku, to je sladké Bounty. Vykúzlite ho zmiešaním 4cl Ballantine’s Finest so 4cl vychladeného kokosového krému a 2cl jahodového likéru v shakeri k ľadovou drťou. Podávajte vo väčšom pohári dozdobenom jahodou a lístkami mäty.
BOGOTA BALLARINHA – ZABUDNITE NA MOJITO!
Jednu limetku rozkrojte na osminky a v nízkom pohári trochu roztlačte s hnedým cukrom. Pridajte 2cl Ballantine’s Finest a doplňte ľadom. Jednoduchý, no osviežujúci recept je ideálnym drinkom pre každého, či už na narodeninovej oslave alebo pri večernom posedení.
ROB ROY – ŠTÝLOVÁ SPOLOČNOSŤ NA SILVESTROVSKÚ NOC
Najmä sebavedomých pánov poteší škótsky hrdina Rob Roy, zrodený z jednej polovice škótskej whisky Ballantine’s Finest a jednej polovice sladkého Vermouthu, doplneného pár kvapkami horkej Angostúry Bitter. Prísady poriadne pretrepte v shakeri a v cocktailovom pohári doplňte pár kockami ľadu.