Presunúť na hlavný obsah

Pokušenie: Kávová palacinka na rumových orechoch!

Recepty

Po výbornom obede, ktorý si cez víkend (narozdiel od uponáhľaného týždňa) v kľude vychutnáme je skvelým zakončením práve dezert v podobe sladkého pokušenia. Známy šéfkuchár Peter Kulhány poňal palacinky trochu inak a pripravil ich z kávy. Kávová palacinka na rumových orechoch je tak spojením rôznych chutí, ktoré vám zostanú na jazyku ešte dlho po zjedení. O tom, že takýto chutný dezert zvládnete aj vy, niet pochýb. FEMINITY vám prináša postup, ako na to!

KÁVOVÁ PALACINKA NA RUMOVÝCH ORECHOCH

10 PORCIÍ

SUROVINY, ktoré potrebujeme na prípravu:

0,3 kg múky

2 ks vajec

0,4 l mlieka

0,1 kg cukru

0,1 l oleja

0,05 kg kávy

soľ

Z mlieka, vajec, múky, soli a cukru pripravíme tradičné palacinky, ktoré po upečení posypeme cukrom, mletou kávou a na panvici ešte spolu skaramelizujeme. Potom ich zvinieme a nakrájame na menšie kúsky. 

Varené orechy:

0,1 kg cukru

0,3 kg orechov

0,6 l smotany

0,1 kg hrozienok

0,1 l rumu

Z cukru pripravíme karamel, zalejeme smotanou, pridáme orechy, hrozienka a varíme cca 5 minút. Na záver pridáme rum.

Ovocná omáčka:

0,1 kg cukru

0,5 kg ovocia
 
0,4 l červeného vína
 
lístky mäty           

Cukor a víno varíme spolu do potrebnej hustoty, na záver pridáme ovocie a necháme vychladnúť. Na záver ozdobíme mätou.

FEMINITY vám želá príjemnú sladkú chuť :)