Škola varenia: Brnianska cmunda
Krok za krokom si pripravte chutné jedlo za málo peňazí.
Príprava: 40 minút
Obťažnosť: 1
Pre 4 osoby potrebujeme:
1 kg zemiakov
300 g kyslej kapusty
150 g klobásy
150 g údeného mäsa
200 g cibule
cesnak
4 vajcia
200 g hladkej múky
300 ml oleja
soľ
mleté čierne korenie
rasca
majorán
250 g syra
Postup:
1. Očistené zemiaky nastrúhame na jemno. Kapustu prekrojíme na menšie kusy. Slaninu, klobásu a cibuľu nakrájame na kocky.
2. V jednej mise všetky suroviny zmiešame na nie príliš husté cestíčko.
3. Na panvici rozohrejeme časť oleja a z pripravenej zmesi pečieme placky, ktoré ešte za tepla posypeme nastrúhaným syrom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha