Presunúť na hlavný obsah

Šafranové ravioli s krevetami a špargľou - to je jedlo - sexbudič!

Recepty

Samé dobré chute, samé vzrušujúce chute - to je recept na ravioli s krevetami a špargľou.

Šafranové ravioli s krevetami a špargľou

Potrebujete:
Cesto:
- 300 ml žĺtkov
- 400 g múky farina
- 1 kl šafranu
Plnka:
- 500 g kreviet
- 100 ml olivového oleja
- 1/2 čili papričky
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g mascarpone
- 50 g orieškov kešu
- 1 jarná cibuľka
- 100 ml žĺtkov
Omáčka:
- 400 g masla
- 150 ml bieleho vína
- 50 g zázvoru
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 šalotka
- 500 g zelenej špargle

Postup:
1. Cesto: šafran v mažiari rozdrvíme na prach a pridáme do žĺtkov a múky. Vypracujeme tuhé cesto a necháme odležať. Vykrojíme z neho kolieska, plníme ich plnkou, cesto preložíme ako na pirohy a konce zahneme k sebe. Varíme v osolenej vode asi 8 minút.
2. Plnka: krevety opečieme na oleji, pridáme cesnak, čili a ešte krátko opečieme. Potom ich nasekáme najemno, pridáme jarnú cibuľku tiež najemno nasekanú a necháme vychladiť. Potom pridáme mascarpone, žĺtky, soľ, korenie a opražené a nasekané kešu oriešky.
3. Omáčka: vo víne zavaríme najemno nasekaný zázvor a cesnak. Zvaríme na polovicu, stiahneme z ohňa a pomaly vmiešame tuhé maslo. Dochutíme soľou, korením a pridáme najemno nasekanú šalotku. Špargľu ošúpeme, sparíme v osolenej vode a dáme do ľadu. Hlavičky odkrojíme na ozdobu a zvyšok pridáme do omáčky.

Afrodiziaká obsiahnuté v jedle: krevety, špargľa, šafran, cesnak, kešu oriešky

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravil: Bohuš Lenický pre Varechu, prílohu denníka Pravda
Recepty pripravil: Ladislav Hužík, šéfkuchár reštaurácie Lemon Tree & Sky v Bratislave
Foto: Robert Huttner pre Pravdu