Recept: Pistáciovo-avokádový krém s čučoriedkovým ragú
Vyskúšajte tento zaujímavý orechový dezert.
Príprava: 30 minút
Obťažnosť: 1
Pre 4 osoby potrebujeme:
200 g mascarpone
100 g smotany 33 %
80 g bielej čokolády
40 g pistácií
60 g kryštálového cukru
1/2 avokáda
1 kl likéru malibu
1,5 kl arašidového oleja
ananás
10 g vanilkového cukru
120 g čerstvých alebo mrazených čučoriedok
cukor
celá škorica
badián
300 ml pomarančovej šťavy
Postup:
1. Našľahané mascarpone spojíme s vyšľahanou smotanou a rozpustenou čokoládou. Na panvici nahrejeme arašidový olej, pridáme cukor, nastrúhané avokádo, nasekané pistácie a malibu. Zľahka orestujeme a necháme trošku ochladnúť.
2. Všetko spojíme do jednej masy a plníme do ľubovoľnej formičky. Zatiahneme fóliou a dáme do chladu na päť hodín.
3. Na panvičke spravíme karamel, ktorý zalejeme pomarančovou šťavou, pridáme škoricu a badián a necháme zredukovať asi na 100 ml. Na záver pridáme čučoriedky. Necháme zovrieť a odstavíme. Ananás očistíme a nakrájame na 2 mm plátky, posypeme vanilkou a potrieme troškou likéru malibu.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha