Presunúť na hlavný obsah

Recept: Nakladané vlašské orechy

Recepty

Pripravte si orechy, ako ich nepoznáte.

Príprava: 14 dní

Sterilizácia: 10 minút
Obťažnosť: 1

Pre 10 osôb potrebujeme:
1 kg zelených vlašských orechov
800 g kryštálového cukru
850 ml vody
60 g vanilkového cukru alebo 1 vanilkový struk
celá škorica
klinčeky
pomarančova kôra

Postup:
1.
Pred začatím je dobré natiahnuť si gumové rukavice, aby neostali čierne ruky. Vidličkou narobíme do zelených orechov diery a na 14 dní ich ponoríme do čistej studenej vody, ktorú treba každý deň vymeniť.

2. Z cukru, vody, škorice, klinčekov a pomarančovej kôry uvaríme sirup, do ktorého pridáme už teraz čierne orechy a varíme domäkka. Potom naložíme orechy do malých pohárov a zalejeme ich sirupom. Sterilizujeme 10 minút.

3. Podávame k jedlám z diviny a k dezertom, predovšetkým k tým, kde sa používajú suroviny ako škorica, perníkové korenie, hruška a vanilka.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha