Presunúť na hlavný obsah

Grilovaný losos poteší jazyk, žalúdok aj vašu líniu

Recepty

"Ľahko sa trávi, to je najväčšia prednosť chudého mäska a rýb - a siaham po nich aj pre vynikajúcu chuť," hovorí šéfkuchár hotela Turiec Milan Králik. Ponúka zdravý a chutný recept.

Grilovaný losos na uhorkových fettuccine

Potrebujete:
- 400 g lososa
- 5 g soli
- 5 g mletého čierneho korenia
- 1 limeta
- 450 g uhorky
- 150 g jogurtu
- 1 strúčik cesnaku
- 10 g kôpru
- 50 ml olivového oleja

Postup:
1. Lososa osolíme, okoreníme, pokvapkáme limetovou šťavou. Na panvičke rozohrejeme olivový olej, na ktorom lososa opečieme zo všetkých strán.
2. Uhorku umyjeme a nakrájame v tvare cestovín (širokých rezancov) pomocou škrabky na zeleninu (stred uhorky s jadierkami nepoužívame).
3. Z jogurtu spravíme dresing, do ktorého pretlačíme trochu cesnaku, osolíme, okoreníme, pridáme kôpor. Polovicu dresingu zmiešame s uhorkovými fettuccine a druhú polovicu použijeme na tanier ako dresing.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravil: Bohuš Lenický pre Varechu, prílohu denníka Pravda
Recepty pripravil: Milan Králik, šéfkuchár hotela Turiec v Martine
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu