Rady do kuchyne: Čo na raňajky?
Raňajky sú dôležité, ale ráno mávame naponáhlo. Ako si ich rýchlo pripraviť?
Čo si dať na raňajky?
Praktické mafiny
Mafiny sú veľmi obľúbeným druhom pečiva, ktoré si vďaka svojim chuťovým vlastnostiam a nespočetnému množstvu variantov získavajú stále viac ľudí. Ich prednosťou je dlhšia doba trvanlivosti a univerzálnosť. Môžu slúžiť ako výdatné raňajky, ale aj ako praktická desiata či olovrant.
Kapor bez kostí
Pri príprave filiet z kapra sa postupuje trochu odlišne ako pri priemyselnom spracovaní, kde sa filety vyrezávajú z celého kapra alebo z polovičiek ryby. Oveľa jednoduchšia a na domáce spracovanie vhodnejšia je príprava filiet z podkov, z ktorých najprv odstránením chrbtice pripravíme porcie kapra, ktoré potom zbavíme menších kostí.
Soľ je základ
Ak sa chystáte rybu údiť, treba vedieť, že najdôležitejším bodom prípravy a zárukou úspechu je dobré nasolenie, pri ktorom sa používa bežná kuchynská soľ. Prísady ako dusitany a dusičnany nie sú nutné, ba pri rybách sú nežiaduce. Soľ nielenže rybu ochutí, ale vďaka nej dosiahneme dlhšiu trvanlivosť.
Text: magazín Varecha
Foto: SHUTTERSTOCK