Recept: Pirohy plnené hubami a syrom
K sviatkom hojnosti patria aj bezmäsité jedlá.
Príprava: 30 minút
Obťažnosť: 2
Pre 4 osoby potrebujeme:
500g polohrubej múky
2 vajcia
soľ
1 PL oleja
voda podľa potreby
Náplň:
250 g čerstvých šampiňónov
soľ
mleté čierne korenie
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
olej
150 g tvrdého syra
1-2 lyžice parmezánu
1 vajce
petržlenová vňať
Postup:
1. Z múky, vajec a teplej vody zamiesime cesto. Prikryjeme a necháme chvíľu odpočívať.
2. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme nasekaný cesnak, soľ, korenie a šampiňóny. Krátko podusíme a necháme vychladnúť. Primiešame nahrubo nastrúhaný syr, vajce a petržlenovú vňať. Cesto vyvaľkáme a vykrojíme kolieska.
3. Šampiňónovú zmes naložíme lyžičkou na kolieska z cesta, preložíme na polovice a okraje vidličkou pritlačíme. Pirohy dáme variť do osolenej vriacej vody asi na päť minút podľa veľkosti. Po vyplávaní na povrch ich vyberieme. Podávame poliate rozpusteným maslom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha