Dobré rady k pečeniu: Ako na maslové cesto či perníky
Viete, ako dosiahnuť, aby ste upiekli vláčne a mäkkučké perníky alebo ako využiť ovocie?
Dobré maslové cesto
Čokoládové fondue
Na Vianoce je všetkého dosť, ale netreba zabudnúť na ovocie. Vianočný večer by mohol byť príležitosťou na čokoládové fondue. Stačí mať misku čerstvého ovocia a namáčať si ho do horúceho čokoládového kúpeľa. Pri tejto maškrte zabudnete na špajzu plnú vianočného pečiva.
Torta z omrviniek
Keď sa vám pritrafí, že väčšina cukroviniek sa vám poláme, nezúfajte a skúste urobiť napríklad nepečenú vianočnú tortu. Všetky chutné omrvinky rozdrvíte, spojíte s kúskom rozotreného masla, kvapkou rumu alebo iného likéru a vyložíte nimi dno tortového korpusu. Potom už stačí pripraviť krém, ktorý budete striedať s kúskami ovocia a tortu necháte vychladiť.
Úžasné perníky
Vianočné perníky budú krásne vláčne, keď pri miesení cesta nezabudnete doň zapracovať aj niekoľko lyžíc čierneho čaju. Pri zdobení bielkovou polevou použijeme kornútik z pergamenového papiera, ktorému odstrihneme špičku tak, aby sa polevou dala kresliť tenučká čiarka.
Text: Varecha, príloha denníka Pravda
Foto: SHUTTERSTOCK