Presunúť na hlavný obsah

Škola pečenia: Grilážové domino

Recepty

Krok za krokom si pripravte jednoduchú sladkú pochúťku.

Príprava: 30 minút

Varenie: 30 minút
Obťažnosť: 3

Na 10 až 12 porcií potrebujeme:
880 g kryštálového cukru
40 g masla
70 g vajec
185 g smotany
400 g orechov
165 g tortových oblátok
200 g čokoládovej polevy

Postup:
1.
Za stáleho miešania uvaríme z polovice cukru karamel. Keď získa zlatohnedú farbu, pridáme maslo, druhú polovicu cukru a zalejeme zmesou smotany a vajec – uvaríme na 115 oC a pridáme orechy.

2. Oblátky rozdelíme na tri časti, na prvú nalejeme polovicu masy, prikryjeme oblátkou a rozotrieme druhú polovicu karamelu. Zakryjeme ďalšou oblátkou.

3. Navrch položíme papier a zaťažíme. Necháme stáť 10 hodín. Pokrájame na obdĺžniky (fantázii sa medze nekladú – môžu to byť rôzne geometrické tvary), ktoré namáčame do čokoládovej polevy.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha