Vianočné pečenie: Včielkina torta
Nenechajte si vianočné pečenie na poslednú chvíľu.
Príprava: 30 minút
Obťažnosť: 2
Pre 12 osôb potrebujeme:
500 g hladkej múky
250 g medu
120 g cukru
80 ml oleja
2 vajcia
1 balíček kypriaceho prášku do perníka
džem
žĺtkový krém
Postup:
1. Med, cukor a olej zohrievame, až sa spoja suroviny. Po vychladnutí pridáme múku, kypriaci prášok a vymiesime cesto, ktoré necháme odležať (najlepšie je spracovávať ho na druhý deň).
2. Cesto rozdelíme a vyvaľkáme z neho päť plátov. Pečieme ich na pomastenom plechu v rozohriatej rúre.
3. Vychladnuté pláty potrieme žĺtkovým krémom a džemom. Navrch položíme papier a zaťažíme (napr. plechom). Zdobíme podľa vlastnej fantázie.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha