Presunúť na hlavný obsah

Vianočné pečenie: Včielkina torta

Recepty

Nenechajte si vianočné pečenie na poslednú chvíľu.

Príprava: 30 minút

Pečenie: 30 minút
Obťažnosť: 2

Pre 12 osôb potrebujeme:
500 g hladkej múky
250 g medu
120 g cukru
80 ml oleja
2 vajcia
1 balíček kypriaceho prášku do perníka
džem
žĺtkový krém

Postup:
1.
Med, cukor a olej zohrievame, až sa spoja suroviny. Po vychladnutí pridáme múku, kypriaci prášok a vymiesime cesto, ktoré necháme odležať (najlepšie je spracovávať ho na druhý deň).
2. Cesto rozdelíme a vyvaľkáme z neho päť plátov. Pečieme ich na pomastenom plechu v rozohriatej rúre.

3. Vychladnuté pláty potrieme žĺtkovým krémom a džemom. Navrch položíme papier a zaťažíme (napr. plechom). Zdobíme podľa vlastnej fantázie.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha