Moravská dobrota: Zajac v husi
Tento recept je určite hodný sviatočného stola. Nechajte sa inšpirovať.
Príprava: 50 minút
Obťažnosť: 3
Pre 6 osôb potrebujeme:
2,40 kg vykostenej husi
600 g teľacieho pliecka
1,5 kg vykosteného zajaca
3 vajcia
100 ml 33% smotany
soľ
mleté čierne korenie
celá rasca
300 ml vizovického brandy
20 g sušených sliviek
2 cibule
Postup:
1. Vykosteného zajaca prešpikujeme slivkami a dáme ho na chladné miesto marinovať v brandy na 24 hodín. Náplň pripravíme z mletého teľacieho pleca, pridáme vajcia, smotanu, soľ a korenie.
2. Túto náplň rozprestrieme na hus, ďalej rozprestrieme zajaca a znovu prekryjeme náplňou, hus zašijeme a zabalíme do potravinovej fólie, ktorá nám pomôže hus sformovať späť do pôvodného tvaru.
3. Pečieme v rúre na 80 °C asi dve hodiny, odporúčame použiť sondu na 60 °C. Potom zvýšime teplotu na 110 °C a dopečieme v jadre na 68 °C. Pred koncom zvýšime teplotu po dobu 10 minút na dopečenie zlatej kôrky. Hus potom vychladíme a krájame na tenké rezy.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha