Puding podľa peruánskej kuchyne? To musíte skúsiť
Dezert z tradičnej peruánskej kuchyne pripravil šéfkuchár reštaurácie Casa Inka Jimmy Martinez.
Crema volteada (Peruánsky vanilkovo-vaječný puding)
Potrebujeme:
Na karamel:
- 150 g cukru
- 360 ml vody
- 5 ml citrónovej šťavy
Na puding:
- 8 vajec
- 1 zahustené sladené mlieko (397 g)
- 1 zahustené mlieko (315 g)
- 15 ml vanilkového extraktu
Postup:
1 Karamel: Do malého hrnca dáme vodu, citrónovú šťavu a cukor. Pomiešame a zohrejeme pomaly, kým okraje zmesi nezhnednú. Potom trochu pomiešame a necháme ešte zohrievať, až získame kávovú farbu. (Zmes nesmie byť hustá.) Do malých formičiek (150 ml) nalievame karamel ako základ a necháme stáť.
2 Puding: Rúru zohrejeme na 180 °C. V jednej nádobe dobre rozmiešame vajce, pridáme zahustené sladené mlieko, zahustené mlieko a vanilku a miešame ďalej, kým nevznikne homogénna zmes. Nalejeme do formičiek takmer doplna a pečieme asi 40 minút. Konzumujeme studené.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Katarína Sedláková pre Pravda magazín
Recepty pripravil: Jimmy Martinez, šéfkuchár peruánskej reštaurácie Casa Inka v Bratislave
Foto: Robert Hüttner pre Pravdu