Recept: Gundel palacinky
Ochutnajte tradičný maďarský dezert.
Príprava: 10 minút
Obťažnosť: 1
Pre 5 osôb potrebujeme:
1 vajce
štipka soli
500 ml mlieka
250 g múky
100 ml oleja
240 g mletých orechov
20 ml rumu
150 g práškového cukru
2 pomaranče
100 g kakaa
200 g masla
100 ml šľahačkovej smotany
Postup:
1. Z vajec, mlieka, múky a oleja pripravíme palacinkové cesto, z ktorého upečieme palacinky.
2. Palacinky plníme zmesou pomletých vlašských orechov, ktoré sme sparili, pridali do nich práškový cukor, rum a šľahačkovú smotanu.
3. Naplnené palacinky prelejeme uvarenou čokoládou z kakaa, práškového cukru a masla. Ozdobíme nakrájaným pomarančom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha