Presunúť na hlavný obsah

Pečené mäso na kávových jablkách - pochúťka od šéfkuchára

Recepty

Káva sa dá využiť aj pri príprave príloh k mäsu. Takto to môžete vyskúšať podľa receptu šéfkuchára Petra Kulhányho.

Pečené bravčové mäso na zázvorovo-kávových jablkách

Na 10 porcií potrebujeme:
- 1 kg bravčového karé
- 200 g slaniny
- 600 g jabĺk
- 50 g zázvoru
- 200 g masla
- 3 šálky presso kávy
- soľ
- korenie
- Zemiakovo-kukuričná knedľa:
- 1,5 kg zemiakov
- 250 g kukuričnej múky
- 3 vajcia
- 200 g slaniny
- 2 cibule
- soľ


Postup:
1. Odblanené bravčové karé osolíme, okoreníme, obalíme plátkami slaniny a pečieme na očistených nakrájaných jablkách so zázvorom na 180 °C (15 minút) a následne na 80°C (15 minút). Po upečení mäso vyberieme, do výpeku pridáme kávu a zahustíme maslom.

2. Zemiakovo-kukuričná knedľa: Varené vychladnuté zemiaky nastrúhame, pridáme kukuričnú múku, vajcia a nadrobno nakrájanú opraženú slaninu s cibuľou. Dochutíme soľou, vytvarujeme knedle a paríme v parnej rúre 20 minút.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravil: Katarína Sedláková pre Pravda magazín
Recepty pripravil: Peter Kulhány, šéfkuchár reštaurácie Smartfood v Banskej Bystrici
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu