Rakúska špecialita - viedenský rezeň so zemiakovým šalátom
Tradičný rakúsky recept je rezeň z teľacieho mäsa - máte chuť pripraviť si ho tým správnym spôsobom? Tak do toho!
Viedenský rezeň so zemiakovým šalátom (Rakúsko)
Na 4 porcie potrebujete:
- 600 g teľacieho stehna
- 3 vajcia
- 200 g strúhanky
- 50 g hladkej múky
- 1 l rastlinného oleja
- 200 g majonézy
- 4 zemiaky uvarené v šupke
- 100 g zelených fazuľkových strukov
- 1 šalotka
- 1 mrkva
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 citróny
Postup:
1. Očistené mäso nakrájame na štyri porcie a naklepeme pod potravinovou fóliou na tenučký rezeň, ktorý obalíme v trojobale.
2. Zemiakový šalát: uvarené zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Pridáme zblanžírovanú fazuľku, nadrobno nakrájanú šalotku a nakrájanú mrkvu. Osolíme, okoreníme a premiešame s majonézou.
3. Vo väčšom množstve rozpáleného oleja prudko vypražíme rezne a podávame s pripraveným zemiakovým šalátom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Varechu, prílohu denníka Pravda
Recepty pripravil: Marek Brezina, šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach
Foto: Robert Huttner pre Pravdu