Recept: Úhrabkový koláč s oravskou slaninou
Recept z Turca, ktorý vás osloví.
Príprava: 40 minút
Obťažnosť: 2
Pre 4 osoby potrebujeme:
Cesto:
500 g polohrubej múky
20 g droždia
1 vajce
300 ml mlieka
1 kl soli
100 ml oleja
Náplň:
500 g kyslej kapusty
500 g zemiakov
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1 PL bravčovej masti
300 g oravskej slaniny
mleté čierne korenie
soľ
Postup:
1. Cesto: Múku premiešame so soľou. Z časti mlieka, droždia a lyžice cukru pripravíme kvások. Pridáme ho do múky aj s ostatným mliekom a vymiešame. Pridáme olej a vypracujeme hladké cesto. Necháme vykysnúť.
2. Náplň: Zemiaky uvaríme v slanej vode a popučíme. Kapustu orestujeme spolu s cibuľou, nakrájanou slaninou a cesnakom. Zmiešame so zemiakmi a dochutíme soľou a korením.
3. Cesto rozvaľkáme, rozdelíme na viac častí a naplníme plnkou. Poukladáme na vymastený plech a necháme podkysnúť, potrieme vajcom a pečieme pri teplote 180 °C zhruba 18 minút.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha