Škola varenia: Pečená cibuľa s pečeňovo-slivkovou plnkou
Krok za krokom si pripravte skvelú dobrotu z tradičnej suroviny.
Príprava: 35 minút
Obťažnosť: 1
Pre 4 osoby potrebujeme:
600 g cibule
240 g husacej pečienky
100 g masla
50 g sušených sliviek
100 ml šľahačkovej smotany
soľ
mleté biele korenie
50 g medu
petržlenová vňať
pažítka
20 g šalotky
Postup
1. Cibuľu očistíme a pomocou noža vykrojíme stred. Rúru rozohrejeme na 185 oC. Do stredu cibule dáme kúsok masla a dáme do rúry do zlatista upiecť (asi 12 minút).
2. Šalotku opražíme na panvičke na rozpálenom oleji, pridáme na kocky nakrájanú husaciu pečienku a na malé kúsky nakrájané sušené slivky. Chvíľu restujeme, dochutíme soľou a korením, podlejeme smotanou, pridáme podľa chuti med a necháme odpariť. Dbáme na to, aby sa husacia pečienka nerozvarila. Na spestrenie môžeme pridať nasekanú petržlenovú vňať alebo pažítku.
3. Z rúry vyberieme predpečené cibule, do stredu pomocou lyžičky dáme orestovanú pečienku a dáme ešte na 5 minút zapiecť do rúry. Podávame ako teplé predjedlo s opečenou hriankou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha