Sladký koniec leta: Hrušková torta Frangipane
Kým definitívne príde jeseň, oslaďte si život skvelými ovocnými či čokoládovými dezertmi.
Príprava: 25 minút
Náročnosť: 2
Pre 4 osoby potrebujeme:
1 balíček mrazeného alebo chladeného lístkového cesta (400 g)
Na náplň:
150 g marcipánu
2 vajcia
1 balíček vanilkového cukru
2 PL rumu
štipku soli
kôru z jedného chemicky neošetreného citróna
3 zrelé hrušky
Na potretie:
3 zarovnané PL marhuľového džemu
Postup:
1 Na prípravu cesta vyvaľkáme lístkové cesto (mrazené cesto predtým necháme rozmraziť). Cesto vložíme do vymastenej koláčovej formy, orežeme okraje a na niekoľkých miestach prepichneme vidličkou.
2 Na prípravu náplne nakrájame marcipán na malé kúsky. Elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme marcipán, vajcia, vanilkový cukor, rum, soľ a citrónovú kôru dohladka. Náplň rozotrieme na cesto. Hrušky olúpeme, rozpolíme a zbavíme jadier. Každú polovicu nakrojíme, aby vytvorila vejár, a rozdelíme na náplň. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme (v el. rúre pri 190 °C, v teplovzdušnej pri 170 °C a v plynovej na stupni 3).
3 Na potretie zahrejeme marhuľový džem a povrch ešte teplej torty potrieme.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Recept a foto: DR.OETKER