Ostrý bravčový guláš - a chlapovi ulahodíte...
Pripravte svojej drsnejšej polovičke chutný a pikantný guláš.
Ostrý bravčový guláš
Potrebujete:
- 1000 g bravčového pliecka
- 4 veľké cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 50 ml rajčinového pretlaku
- soľ
- vegeta
- 1 feferónka
- 3 veľké paradajky
2 zelené papriky
- 2 kl mletej sladkej červenej papriky
- 1 kl pálivej červenej papriky
- bravčová masť
- 1 kl mletej rasce
- majorán
- voda na podlievanie
Postup:
1. Na masti do sklovita opražíme na kocky nakrájanú cibuľu. Keď je už takmer hotová, pridáme najemno nakrájaný cesnak a chvíľu pražíme tak, aby sa nepripálil a nezhorkol. odstavíme z ohňa a prisypeme červenú mletú papriku, podlejeme troškou vody.
2. Na cibuľovo-cesnakovom základe opražíme na kocky nakrájané mäso. Počkáme, kým sa zatiahne a až potom ho osolíme a pridáme rascu a pálivú papriku. Prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť. Mäso pustí veľa šťavy.
3. Asi polhodinu pred dokončením varenia pridáme do guláša olúpané a na kocky nakrájané paradajky a nakrájanú zelenú papriku. Ak treba, ešte guláš podlejeme vodou. Keď je mäso mäkké, guláš podľa potreby zahustíme nastrúhaným zemiakom. Odstavíme z ohňa a prisypeme majorán. Podávame s chlebom.
Text: Varecha, príloha denníka Pravda
Foto: Profimedia