Presunúť na hlavný obsah

Hubový Cordon bleu - vyskúšajte inováciu obľúbeného rezňa

Recepty

Inováciou obľúbeného plnené bravčového či kuracieho rezňa môže byť Cordon bleu z húb.

Hubový Cordon bleu

Potrebujeme:

- 600 g húb portobello alebo veľkých šampiňónov
- soľ
- mleté čierne korenie
- 20 g cesnaku
- 120 g šunky
- 120 g syra - ementál
- 50 g hladkej múky
- 3 vajcia
- 250 g strúhanky
- 0,5 l oleja
- 100 g citróna
- 400 g bielej kapusty
- 50 g mrkvy
- 60 g jabĺk
- 50 g cibule
- 50 g majonézy
- soľ
- mleté čierne korenie
- celú rascu
- 20 g kryštálového cukru
- 0,05 l kvasného octu

Postup:
1. Z vnútornej strany húb odstránime podhubie, osolíme, okoreníme a potrieme pretlačeným cesnakom. Huby naplníme šunkou a syrom, spojíme pomocou špáradiel a obalíme v klasickom trojobale, ale do vajcia pridáme trocha pretlačeného cesnaku. Vyprážame v horúcom oleji. Pokvapkáme citrónom a podávame (napríklad so zemiakovou kašou).

2. Šalát Coleslaw pripravíme spojením všetkých nastrúhaných ingrediencií a dochutením podľa vlastnej chuti. Šalát je dobre pred podávaním vychladiť.

Tip: Huby osoľte a obaľujte až tesne pred vyprážaním, inak začnú púšťať vodu a jedlo bude vodnaté.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Pravda magazín
Recepty pripravil: Tomáš Sika, šéfkuchár reštaurácie Signature hotela Mercure Bratislava Centrum
Foto: Robert Hüttner pre Pravdu