Presunúť na hlavný obsah

Upečte tvarohovo-višňový dezert, rodina si prsty oblíže

Recepty

Podľa receptu kuchárky Heleny Podhorskej z Novej menzy

Tvarohovo-višňový dezert pod snehom

Suroviny:
- 500 g polohrubej múky
- 30 g droždia
- 200 ml mlieka
- 2 vajcia
- 50 g rozpusteného masla
- štipka soli
- 100 g kryštálového cukru
- 600 g vykôstkovaných višní
Plnka:
- 700 g tvarohu
- 250 g kryštálového cukru
- 40 g malinového pudingu
Sneh:
- 4 bielka
- 200 g kryštálového cukru

Postup:

1. Všetky suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme do hladkej hmoty. Keď nakysne, vtlačíme ho v rovnomernej vrstve na vymastený plech a navrch poukladáme višne.
2. Tvaroh s cukrom zmiešame a spolu s pudingom vylejeme na koláč. Zapekáme asi 15 minút.
3. Vyšľaháme bielky s cukrom na tuhý sneh. Zakryjeme ním tvarohovú plnku a dezert necháme dopiecť do ružova asi 30 minút.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Recepty pripravila: Helena Podhorská, kuchárka Novej menzy v Žiline
Foto: Robert Huttner pre Pravdu