Presunúť na hlavný obsah

Sezónny tip do kuchyne: Polievka z pečených paradajok

Recepty

Zrelé, šťavnaté, voňavé, chutné. Paradajky zdobia nejeden záhon slovenskej domácnosti. My vám ponúkame recept od šéfkuchára Vojta Artza na delikátnu polievku.

Polievka z pečených paradajok

Potrebujeme:
- 12 menších zrelých paradajok
- 12 strúčikov cesnaku
- extra panenský olivový olej
- morskú soľ
- čerstvo namleté korenie
- čerstvú bazalku

Postup:
1. Paradajky umyjeme a osušíme.
2. Rúru zohrejeme na 190°C. Paradajky, celé olúpané strúčiky cesnaku a bazalku dáme na pekáč, polejeme olejom a pečieme domäkka asi 25-30 minút.
3. Roztlačíme vidličkou alebo rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém, osolíme okoreníme. Pred podávaním ešte pokvapkáme olivovým olejom.

Tip: Podávame s parmezánom a chlebovými krutónmi.

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Pravda magazín
Recept: Vojtech Artz
Foto: Luca Bisconti pre knihu Vojto Artz - U vás doma