Presunúť na hlavný obsah

Tatársky biftek pre vášho mäsožravca - takto ho pripravíte

Recepty

Skoro každý chlap by si nohy dolámal za dobrým tatarákom. Tak mu ho pripravte a zostane pri vás!

Tatársky biftek

Suroviny:
- 600 g hovädzej sviečkovej
- 4 čerstvé žĺtky
- 1 väčšia cibuľa
- čerstvo namleté čierne korenie
- soľ
- worcesterská omáčka
- kečup
- horčica
Na hrianky:
- starší chlieb
- olej
- 4 strúčiky cesnaku

Postup:
1. Opláchnuté a osušené mäso ostrým nožom naškriabeme. (Môžeme aj pomlieť najemno.) Rukami namočenými vo vode vyformujeme z mäsa štyri bochníky, ktoré dáme na taniere. Navrchu urobíme priehlbinku, do ktorej opatrne dáme vaječný žĺtok.
2. Cibuľu nakrájame najemno. Pridáme ju k mäsu na tanier. Na každú porciu tatárskeho bifteku dáme na tanier aj ingrediencie - kečup, horčicu, nezabudnime ani na soľ, korenie a worcesterskú omáčku. Každý si potom biftek vymieša podľa svojej chuti.
3. Na rozpálenom oleji na panvici urobíme hrianky, ktoré si každý potrie cesnakom podľa chuti.

Text a recept: Varecha, príloha denníka Pravda
Foto: SHUTTERSTOCK