Presunúť na hlavný obsah

Škola varenia: Domáca jablková žemľovka

Recepty

Žemľovka je pre mnohých obľúbené jedlo detstva. Takto si ju pripravíte aj dnes...

Domáca jablková žemľovka

Suroviny:
- mlieko
- 6 rožkov
- vanilkový cukor
- 20 g hrozienok
- 300 g tvarohu
- 1 000 g jabĺk
- mletá škorica

Postup:
1. Rožky nakrájame na kolieska, namáčame v mlieku a rozložíme na vymastený pekáč.
2. Na spodnú vrstvu dáme tvaroh, ktorý sme zmiešali s vanilkovým cukrom, podľa chuti osladili a na túto vrstvu uložíme ochutené jablká a hrozienka.
3. Prikryjeme ďalšou vrstvou nakrájaných a namočených rožkov. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 200 Celzia.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: Vladimír Ďurta, kuchár hotela Bystrá pri Brezne
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu