Grilovačka: Karbonátky na grilovaných cibuľkách
Dobrota s vôňou ohňa a dymu.
Príprava: 40 minút
Obťažnosť: 3
Pre 4 osoby potrebujeme:
300 g bravčového pliecka
300 g hovädzieho pleca
200 g syra feta
50 g cesnaku
100 g pancetty
30 g soli
mleté čierne korenie
grilovacie bylinky (tymian, rozmarín)
2 biele cibule
2 červené cibule
1 viazanička mladej cibuľky
4 šalotky
50 g cesnaku
sójová omáčka
balzamikový ocot
med
Postup:
1. Mäso zomelieme, ochutíme soľou, korením, cesnakom, a bylinkami. Pridáme na kocky nakrájanú pancettu a premiešame. Navlhčenými rukami rozdelíme zmes na štyri časti. Do stredu každej vložíme syr feta a vytvarujeme karbonátky tak, aby syr zostal v strede.
2. Väčšie cibule očistíme a nakrájame na štvrtky. Zmes cibuliek s cesnakom opečieme na plnej platni do zlata. Opečené vložíme do misy a ochutíme soľou, korením a octom, sójovou omáčkou a medom.
3. Karbonátky opečieme na rozpálenom grile z každej strany asi sedem minút.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha