Ľadové kávové osvieženie - pripravte si chutné nápoje pre seba aj hostí
Leto je ako stvorené na osviežujúcu ľadovú kávu. Obľúbené frappé či caffé latté "na studeno" očarí nielen vás, ale aj vaše návštevy.
Pripraviť ich pritom vôbec nie je zložité. Samozrejme, mali by ste dbať na výber delikátnej a chutnej kávy. Držiteľom titulu najlepšia novinka roka vo Voľbe spotrebiteľov sa stali kávy Espresso Milano Style a Sicila Style od spoločnosti Tchibo. Práve recepty pripravené z týchto mletých káv vám prinášame.
Ice Caffé Latté
Prísady:
- 50 ml espressa Tchibo Espresso Milano Style
- 5 kociek ľadu
- 160 - 170 ml studeného mlieka
Príprava:
Do väčšieho pohára vložte kocky ľadu a naplňte ho studeným mliekom asi 2cm pod okraj. Uvarte espresso do predhriatej kanvice. Do pohára potom opatrne nalejte hotové espresso z kanvice tak, aby vznikla ďalšia vrstva. Ihneď podávajte
Caffé Frappé
Prísady:
- 50 ml silného espressa Tchibo Espresso Sicilia Style
- 5 kociek ľadu
- 150 ml chladeného mlieka
- cukor podľa chuti
Príprava:
Uvarte espresso v kanvici. Ľadové kocky, mlieko, espresso a podľa chuti aj cukor rozmixujte v mixéri. Obsah následne nalejte do veľkého pohára a doplňte slamkou.
Text: zg, pre oŽene.sk
Recepty: Tchibo
Foto: Tchibo