Keď po taliansky, tak takto: Päť vecí, ktoré potrebujete k talianskej kuchyni
Viete, čo by vám určite nemalo chýbať, ak sa chystáte pripravovať dobrotu podľa talianskych kulinárskych receptov?
Cestoviny.
Forma na pizzu.
Pravá pizza má okrúhly tvar a priemer formy závisí od veľkosti pece či sporáka. Dnes sa hojne používa forma s nepriľnavým povrchom.
Parmezán.
Taliansky syr, ktorý si vyžaduje dlhý čas vyzrievania, minimálne dva roky, ideálne aj tri. Ide o jeden z vôbec najtvrdších syrov.
Paradajky.
Taliani sa tvária, akoby v ich kuchyni boli odkedy je svet svetom. Ale aj k nim doputovali z Ameriky a našli si svoje pevné miesto v talianskej gastronómii.
Parmská šunka.
Nazýva sa aj prosciutto a svoj pôvod má už podľa názvu v parmskej provincii, kde sa vyrába sušením, pričom celý proces trvá minimálne rok.
Text: Varecha, príloha denníka Pravda
Foto: SHUTTERSTOCK