Grilovaná dobrota aj pre vegetariánov: Cuketa s fetou
Grilovačka nemusí byť len o mäse. Aj vegetariáni si prídu na svoje.
Grilovaná cuketa s fetou
Potrebujete:
- 2 stredne veľké cukety
- 2 g sušeného oregana
- 2 g sušenej mäty
- 100 ml olivového oleja
- 200 g syra feta
- 2 strúčiky cesnaku
Postup:
1. Cuketu rozrežeme na polovicu po dĺžke a vnútro vydlabeme, aby sme ju mohli naplniť.
2. Syr feta nakrájame na malé kocky, zmiešame s oreganom, mätou, cesnakom, olivovým olejom a takto pripravenou zmesou plníme cukety.
3. Grilujeme asi 10 minút prikryté pokrievkou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: Viktor Nemček, šéfkuchár hotela Družba v Demänovskej Doline
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu