Presunúť na hlavný obsah

Recept: Višňový džem so škoricou

Recepty

Presvečte sa, že višne idú skvele do páru so škoricou.

Príprava: 15 minút

Náročnosť: 1

Na 3 poháre po 375 ml potrebujeme:
1 kg vykôstkovaných višní
1 balíček škoricového cukru
350 g kryštálového cukru
1 balíček Gelfixu Super 3:1

Postup:
1
Umyté a odkôstkované višne mierne rozmixujeme alebo nakrájame na kúsky a vložíme do hrnca. Pridáme škoricový cukor.

2 Z odváženého cukru odoberieme 2 PL a zmiešame s Gelfixom Super. Pridáme k ovociu a za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.

3 Pridáme zvyšný cukor a za stáleho miešania varíme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň 2 zarovnané KL kyseliny citrónovej.

4 Z džemu odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj  do pripravených pohárov. Uzavrieme viečko, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Recept a foto: DR.OETKER