Presunúť na hlavný obsah

Kura po indicky - vyskúšajte pochúťku na smotane a kešu omáčke

Recepty

Indickí šéfkuchári pripravili pre vás niekoľko pochúťok. Recept na netradičné kura ponúkame práve dnes.

Murg Makhanwala (Kura dusené na smotane, rajčinovej a kešu omáčke)

Potrebujeme:
- 1 kg vykostených kúskov kuracieho mäsa
- 1 ČL cesnakovej pasty
- 1 ČL zázvorovej pasty
- 4 ČL nadrobno pokrájanej cibule
- 1 ČL pasty z červených čili papričiek
- 5 PL hustého jogurtu
- olej
- soľ

Omáčka:
- pol kg rajčín
- 4 PL roztopeného masla ghee
- 1 ČL mletého čili
- 1 ČL mletého kašmírskeho (červeného) čili
- 1 šálka smotany
- 1 ČL korenia garam masala
- pol ČL rasce
- 1 ČL citrónovej šťavy
- pol vetvičky koriandrových lístkov
- 1 ČL cukru
- soľ

Postup:
1. Kura umyjeme, očistíme, vykostíme a stiahneme z kože a nakrájame na 8 dielov.

2. Kuracie kúsky marinujeme hodinu v zmesi zmiešanej zo zázvorovej a cesnakovej pasty. Pridáme nasekanú cibuľu, rozdrvené zelené čili papričky, jogurt, čili a soľ.

3. Marinované kúsky potom presunieme na pekáč a pečieme v predhriatej rúre za občasného otáčania tak, aby kúsky kuraťa boli takmer suché.

4. Kuracie kúsky potom dáme na panvicu do rozpáleného oleja a znovu dobre opečieme do zlatista.

5. Na druhej panvici rozohrejeme ghee na prípravu omáčky. Pridáme čili, očistené rajčiny, soľ, cukor a asi 15 minút varíme. Hotovú omáčku precedíme.

6. Do precedenej omáčky pridáme smotanu, ešte trochu čili kvôli farbe, citrónovú šťavu a privedieme k varu.

7. Nakoniec dáme do omáčky opečené kuracie kúsky a poprášime korením garam masala, pridáme lístky koriandra a mletú rascu. Podávame horúce s plackami roti.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty pripravili: Hemant Chaudhry a Devki Paswan z reštaurácie Krishna na boteli Marína v Bratislave
Foto: Robert Huttner pre Pravdu