Presunúť na hlavný obsah

Pravá indická hostina - vyskúšajte pochúťku z cíceru

Recepty

Indická kuchyňa stojí za to, aby ste ju vyskúšali. A môžete začať napríklad s cícerom, ktorý má svoje miesto aj v slovenskej gastronómii.

Chana Pindi

Potrebujeme:
- 1 šálku cíceru (kabul chana)
- 1 vrecko alebo 1 PL čierneho čaju
- zázvor
- 2 – 3 PL oleja
- 2 nakrájané cibule
- 2 ČL roztlačeného cesnaku
- 2 zelené papriky pokrájané na plátky
- 3 stredne veľké  nasekané paradajky
- 2 ČL mletej rasce
- pol ČL kurkumy (prášok)
- 0,5 - 1 ČL červeného čili
- soľ
- pol ČL korenia garam masala
- jemne nasekané koriandrové listy

Postup:
1. Cícer cez noc namočíme do vody (asi na 6 hodín).
2. Cícer varíme v dostatočnom množstve slanej vody v hrnci asi 20 minút.
3. Scedíme, zo scedenej tekutiny si odložíme 1 šálku.
4. Jemne nakrájame zázvor. Na panvici zohrejeme olej a osmažíme cibuľu do zlatista, pridáme cesnak, nakrájaný zázvor a nakrájané zelené čili. Pražíme 5 minút.
5. Pridáme paradajky, koriander, rascu, kurkumu a paprikové korenie a opražíme na miernom ohni.
6. Pridáme odložený odvar, soľ a polovicu koriandrových listov. Povaríme na miernom ohni, kým sa tekutina nevstrebe.
7. Pridáme štipku korenia garam masala.
8. Servírujeme posypané zvyšným korením garam masala, koriandrovými listami a nastrúhaným zázvorom.
9. Ako prílohu podávame placky poori, chapati alebo chlieb naan.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty pripravili: Hemant Chaudhry a Devki Paswan z reštaurácie Krishna na boteli Marína v Bratislave
Foto: Robert Huttner pre Pravdu