Recept: Koláč s čerstvým špenátom a vajíčkom
K dobrotám z jarnej záhrady patria aj slané koláče.
Príprava: 30 minút
Obťažnosť: 2
Pre 8 osôb potrebujeme:
400 g lístkového cesta
čerstvé špenátové listy (baby špenát)
200 g hermelínu
5 natvrdo uvarených vajec
čerstvé výhonky žeruchy
bylinková soľ
mleté čierne korenie
250 g kyslej smotany
2 čerstvé vajcia
Postup:
1. Koláčovú formu vyložíme lístkovým cestom, popicháme vidličkou. Na dno poukladáme špenátové listy, na zelenú perinu nastelieme plátky syra, kolieska varených vajec, osolíme a okoreníme. Posypeme čerstvou žeruchou.
2. Celé zalejeme krémovou čapicou, ktorú sme pripravili zmiešaním kyslej smotany a vajíčok, prisolíme bylinkovou soľou a okoreníme. Stierkou rozotrieme po celom povrchu koláča. Pečieme 35 minút na 180 oC.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha