Presunúť na hlavný obsah

Škola pečenia: Rebarborou plnené lístkové vrtuľky

Recepty

Koláče musia lákať pekným vzhľadom. Naučte sa ich pripraviť.

Príprava: 40 minút

Pečenie: 20 minút
Obťažnosť: 2

Na 10 porcií potrebujeme:
400 g lístkového cesta
500 g rebarbory
vanilkový puding
300 g práškového cukru
škoricový cukor

Postup:
1.
Olúpanú a nadrobno nakrájanú rebarboru zasypeme cukrom, pridáme alebo uberieme množstvo cukru podľa stupňa kyslosti rebarbory, necháme postáť asi hodinu. Pustenú šťavu zlejeme, doplníme vodou na 300 ml a uvaríme v nej vanilkový puding.

2. Lístkové cesto rozvaľkáme a ostrôžkou pokrájame na štvorce približne 11x10 cm, urobíme v nich nárezy na tvarovanie. Do stredu dáme lyžicu pudingu a kôpku odstátej rebarbory, preložíme, konce upravíme do požadovaného tvaru a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

3. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme 20 minút pri teplote 175 oC. Ešte horúce koláče posypeme vanilkovým a škoricovým cukrom.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha