Recept: Šampiňónové klobúčiky
Dobroty z grilu môžu mať atraktívne tvary.
Príprava: 45 minút
Pre 4 osoby potrebujeme:
väčšie šampiňóny
Staročeskú klobásu
vajce
strúhaný syr
soľ, korenie
Postup:
1 Šampiňóny umyjeme, odrežeme hlúbiky a nakrájame nadrobno. Pridáme petržlenovú vňať, Staročeskú klobásu tiež nakrájanú nadrobno, vajce, osolíme a dochutíme korením.
2 Zmesou plníme klobúčiky šampiňónov a zapekáme pod grilom, kým sa syr neroztečie a zapečie dozlatista.
Náš tip:
Pokiaľ sa nám na grilovačku rysuje nepekné počasie, šampiňónové klobúčiky hravo pripravíte aj v mikrovlnnej rúre.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Recepty a foto: Váhala