Presunúť na hlavný obsah

Rady do kuchyne

Recepty

Ako si poradiť v kuchyni, keď chceme schudnúť?

Ako oklamať žalúdok

Ak sme si predsavzali, že budeme chudnúť, dá sa celkom dobre oklamať žalúdok tým, že pri servírovaní použijeme menšie taniere. Pre efekt stačí aj nakrájať podávaný pokrm na menšie kúsky. Napríklad také nakrájané redukované množstvo  knedle robí divy.

Náhradky zápražky
Na zahusťovanie nemusíme vždy používať klasicky múku alebo hotovú zápražku, môžeme zvoliť nastrúhané surové zemiaky, koreňovú zeleninu alebo trochu nastrúhaného celozrnného pečiva. Polievka či omáčka budú chutnejšie a výživnejšie.

Vajcami proti opici
Vajcia sú povestné aj zmierňovaním následkov nadmerného pitia alkoholu. Je to ideálny proteínový základ pre telo pred plánovanou oslavou či bujarým piknikom. Oplatí sa nimi v uvarenej forme poriadne posilniť.

Rezne do zásoby
Ak sa chceme zásobiť bravčovými rezňami, surové mäso dobre naklepeme, do litrových pohárov dáme po lyžičke soli, natesno naukladáme rezne a navrch dáme lyžicu masti. Poháre uzavrieme a sterilizujeme dvakrát po 60 minútach.

Text: magazín Varecha
Foto: SHUTTERSTOCK