Recept: Tvarohovník s jahodami
Máte veľa jahôd či čerešní? Upečte z nich dobroty.
Príprava: 40 minút
Obťažnosť: 1
Na 8 porcií potrebujeme:
2 balenia sušienok (esíčka)
120 g masla
500 g tvarohu
150 g bieleho jogurtu
2 vajcia
2 žĺtky
štipka soli
1 vanilkový struk
150 g cukru
300-400 g jahôd
červená potravinárska farba
300 g bieleho jogurtu na polevu
cukor podľa chuti
Postup:
1. Rozdrobené sušienky opečieme na masle a nasypeme do vymazanej tortovej formy. Dobre utlačíme a necháme stuhnúť v chladničke.
2. Tvaroh, jogurt a vanilku (struk vyškrabkáme) dôkladne premiešame na hladký krém. Za stáleho miešania pridávame cukor, nakoniec celé vajíčka a žĺtky. Miešame pomaly, aby sa v kréme netvorili bubliny.
3. Pečieme vo vodnom kúpeli, v predhriatej rúre pri 160 stupňoch asi 20 minút. Vytiahneme z rúry a navrstvíme polevu, ktorú sme pripravili zmiešaním 300 g jogurtu, cukru a jahôd. Necháme v rúre ešte 5 až 10 minút. Vytiahneme a necháme stuhnúť do druhého dňa.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha