Presunúť na hlavný obsah

Pripravte si domáci kečup

Recepty

Obdobie zavárania a sterilizovania sa už začalo. My vám ponúkame recept na domáci kečup.

Kečup

Na 6 - 7 pohárov po 375 ml potrebujeme:
- 2 kg mäsitých paradajok
- 250 g cibule
- 200 g kryštálového cukru
- 3 KL soli
- 1 KL sladkej mletej papriky
- pol KL mletého bieleho korenia
- 125 ml vínneho octu (5 %)
- pol KL Pomôcky na konzervovanie

Postup:
1. Paradajky omyjeme, vykrájame zvyšky po stopkách a nakrájame na malé kúsky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kúsky. Všetko dáme do vyššieho hrnca so širokým dnom a necháme na miernom ohni asi 1 hodinu povariť. Po odstavení z ohňa necháme chvíľu vychladnúť a po častiach rozmixujeme.

2. Prepasírujeme cez sito a necháme znova na miernom ohni variť, kým kečup nezhustne. Podľa chuti okoreníme a vmiešame Pomôcku na konzervovanie.

3. Ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty a foto: Dr. Oetker