Recept: Grilovaná hovädzia sviečkovica s hráškovými a fazuľovými strukmi
Fantastický nedeľný obed s netradične využitou zeleninou.
Príprava: 40 minút
Pre 4 osoby potrebujeme:
1 kg hovädzej sviečkovice
morskú soľ
čerstvo mleté korenie
olivový olej
500 g miešaných zelených strukov - fazuľových aj hrachových, môžu byť aj žlté
lístky stonkového zeleru na dozdobenie
2 PL balzamikového octu
2 čili papričky nasekané na drobno
2 strúčiky cesnaku nasekané na drobno
1 PL masla
Postup:
1. Hovädziu sviečkovicu osolíme, okoreníme, grilujeme asi 20 minút - závisí od typu prepečenia.
2. Hráškové a fazuľové struky očistíme a uvaríme v slanej vode do chrumkava, prihodíme ich na panvicu s rozpáleným olejom, rýchlo orestujeme s nasekaným cesnakom a čili, zľahka prehodíme, osolíme, okoreníme, rozdelíme na taniere.
3. Sviečkovicu nakrájame na tenké plátky, uložíme na struky, na záver dozdobíme žltými lístkami stonkového zeleru alebo inými zaujímavými bylinkami.
Náš tip:
Drahú sviečkovicu môžeme nahradiť aj hovädzou roštenkou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu