Syrové cookies - pripravte ich pre návštevu
Posledný recept na slané cookies od šéfkuchára Mareka Petrána. Naservírovať ho môžete ako drobnú pochúťku pre návštevu.
Syrové cookies
Na 4 tucty potrebujeme:
- 1/2 zmäknutej Hery
- štvrť hrnčeka topeného syra
- štvrť hrnčeka nivy
- štvrť hrnčeka parmezánu
- 1 PL cukru
- 1 vajce
- jeden a štvrť hrnčeka hladkej múky
- trochu soli
- biele korenie
Postup:
1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov Celzia. Zmiešame Heru a syr, rozmiešame do hladka, pridáme cukor, premiešame a nakoniec primiešame zvyšné suroviny. Ak sa masa zdá byť príliš mäkká, dáme ju na 15 minút do chladničky.
2. Potom cesto pomocou lyžičky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cookies ukladáme tak, aby mali medzi sebou dostatok miesta, pretože cesto sa na plechu roztečie. Na záver posypeme ešte semienkami. Pečieme 12 - 15 minút. Necháme vychladnúť.
Tip: Parmezán kupujeme vcelku. Asi 20 dag vystačí na týždeň pre štvorčlennú rodinu. Strúhame ho zľahka na jemnom strúhadle každý deň, len chvíľu pred použitím. Ak ho nastrúhame viac, oschne. Uchovávame ho zabalený tesne do priesvitnej fólie v chladničke, nikdy nie v mrazničke.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: šéfkuchár Marek Petrán
Foto: UNILEVER SLOVENSKO